FAQ

We krijgen regelmatig vragen over de gang van zaken bij  Kopje Kroost of Kopje Troost. Kijk hieronder of jouw vraag mét antwoord er tussen staat.

Wat is Kopje Kroost?
Kopje Kroost is een Babycafé. Een ontmoetingsplek voor zwangere vrouwen, aanstaande papa’s, moeders, vaders, oma’s, opa’s, kindjes en andere geïnteresseerden. Het doel is een gezellig samenzijn waarbij informatie over met name baby’s en gerelateerde zaken op een leuke manier uitgewisseld kunnen worden. Elke bijeenkomst heeft een thema en meestal is er een gastspreker om extra informatie te geven.

Wat is Kopje Troost?
Kopje Troost is het zusje van Kopje Kroost. Kopje Troost is een speciaal borstvoedingscafé. Alle thema’s gaan over borstvoeding. Het café is vooral interessant voor wie borstvoeding wil geven, nu geeft, of heeft gegeven.

Wie organiseren Kopje Kroost en Kopje Troost?
Er is een werkgroep van vijf vrijwilligers die Kopje Kroost en Kopje Troost organiseren. Bij elke bijeenkomst is iemand van de werkgroep aanwezig als gastvrouw. Kijk hier wie de leden van de werkgroep zijn.

Wanneer is er wat te doen?
Kopje Kroost organiseert elke eerste en derde vrijdag van de maand het babycafé. Kopje Troost organiseert elke laatste vrijdag van de maand het borstvoedingscafé. Zomer- en kerstvakantie uitgezonderd. Kijk voor de actuele data en thema’s bij de evenementen of op www.facebook.com/babycafeAH

Hoe laat begint het? Kan ik ook later aanschuiven?
Alle bijeenkomsten zijn van 10.30 – 12.00 uur. De gastspreker begint meestal rond 10.45 als iedereen op de plek zit, wat te drinken heeft en even heeft kunnen kennismaken of bijpraten. Zodra de gastspreker klaar is kunnen er nog vragen gesteld worden of wordt er nog wat nagepraat. Als je later komt is dat geen probleem en kun je zo aanschuiven. Het kan wel zo zijn dat je dan een deel hebt gemist van het thema.

Moet ik me aanmelden?
In de meeste gevallen niet, je bent altijd welkom. In uitzonderlijke gevallen vragen we wel om een aanmelding vooraf maar dat wordt dan duidelijk gecommuniceerd via de website www.kopjekroost.nl en onze facebookpagina www.facebook.com/babycafeAH.

Waar is Tesoro Eten & Drinken?
Tesoro is gevestigd in ’t Brewinc, IJsselkade 13 te Doetinchem. Dit is in hetzelfde gebouw als de bibliotheek. Er zijn diverse lekkere Italiaanse specialiteiten! Tesoro is een initiatief van Elver. Bij Tesoro krijgen mensen met een verstandelijke beperking door dagbesteding de ruimte om hun eigen plek te vinden in de maatschappij.

Moet ik entree betalen?
Nee hoor, je mag gratis aanschuiven. Consumpties dien je wel zelf te betalen aan Tesoro. Het menu en de prijzen kun je vinden op hun website www.tesoroetenendrinken.nl

Mag ik iemand meenemen?
Jazeker mag dat. Gezellig en soms ook praktisch!

Ik woon niet in Doetinchem, maar mag ik wel komen?
Ja hoor. We richten ons op de hele Achterhoek. De geldt voor de gastsprekers en ook voor de bezoekers. En ook als je verder weg woont ben je van harte welkom.

Ik geef borstvoeding, kan ik daar voeden?
Bij ons aan tafel wordt soms borstvoeding gegeven, dat is geen probleem. Belangrijk is dat jijzelf er een goed gevoel bij hebt.

Ik geef flesvoeding, kan ik daar voeden?
In de keuken van Tesoro staat een magnetron waar eten of drinken opgewarmd kan worden.

Waar kan ik mijn baby verschonen?
Op het damestoilet staat een tafel met verschoonkussen.  Er is tevens een ruim mindervalidentoilet aanwezig.

Mogen oudere broertjes en zusjes ook mee?
Jazeker, dat is geen probleem. Er zijn een aantal kinderstoelen zodat ze aan tafel kunnen zitten. Er is wat speelgoed waarmee ze op de grond kunnen spelen. En de bibliotheek is ook geopend dus misschien kunnen ze al een boekje lezen.

Heb je een vraag die hier niet bijstaat?…..
Je kunt ons een (privé)bericht sturen via Facebook of mailen naar babycafeachterhoek@gmail.com

We hopen je snel te ontmoeten!