Werkgroep

Het babycafé wordt georganiseerd door een werkgroep van vrijwilligers. Alle bijeenkomsten hebben een thema en er is een gastvrouw aanwezig. Meestal worden externe professionals (gastsprekers) uitgenodigd om iets over een onderwerp te vertellen of te demonstreren.

De werkgroep bestaat uit Femmie (oprichtster), Elke, Debby en Jenneken. Silvana, Saskia en Annemiek zijn gastvrouw. Hieronder kun je met iedereen kennis maken.

 


Femmie_de_JongFemmie de Jong
(lactatiekundige IBCLC, verpleegkundige, mama, oma) 
Met mijn achtergrond als verpleegkundige, moeder, oma (beppe ;-), contactpersoon van VBN en lactatiekundige heb ik een brede kijk ontwikkeld op het ouderschap in het algemeen en op het voeden van zuigelingen en peuters in het bijzonder. Gaandeweg heb ik als lactatiekundige sinds 1995 veel informatie en ervaring opgepikt door het omgaan met cliënten en collegae, door het bijwonen van symposia en congressen.
Als je aanwezig bent bij het babycafé mag je mij het hemd van het lijf vragen!

Elke laatste vrijdag van de maand organiseert Femmie borstvoedingscafé Kopje Troost.Elke_HubersElke Hubers
(bekkenoefentherapeut Cesar)
Ik ben Elke Hubers. Samenwonend, 25 jaar oud. Ik ben Bekkenoefentherapeut en regulier Oefentherapeut Cesar in Doetinchem. Ik werk in het Medisch Centrum Hof van Cambridge. In de praktijk werk ik sinds een aantal jaren met allerlei klachten rondom het bekken en de zwangerschap. In het jaar 2015 ben ik een keer spreker geweest tijdens het Babycafé Achterhoek. Toen er een oproep kwam vanuit het babycafé dat er nieuwe vrijwilligster gevraagd werden, heb ik mij gelijk aangemeld. Op dit moment houd ik mij bezig met de organisatie van het babycafé. Ik hoop jullie snel eens te zien tijdens het babycafé. 

 

 


Debby Keurntjes
(mama)Debbie_Keurntjes
Toen mijn oudste dochter (februari 2013) nog een baby was kwam ik af en toe in het babycafé, helaas moet ik meestal werken op vrijdag. Het vraagt dan ook wat passen en meten om er heen te kunnen gaan. De thema’s spreken mij erg aan, maar vooral ook de uitwisselingen met andere ouders. Daarbij vind ik het erg waardevol dat ieders mening gerespecteerd wordt en je elkaar probeert te helpen met tips en je eigen ervaringen.

Inmiddels geef ik alweer bijna vier jaar borstvoeding, zowel aan onze oudste dochter als aan onze jongste dochter (september 2016). Twee kinderen aan de borst dus, dat had ik vier jaar geleden nooit voor mogelijk gehouden. Nu vind ik het bijzonder dat ik dit kan doen.

Ik voel me in het babycafé nog steeds prettig. Ik hoop dat dit ook voor veel andere mama’s geldt. Daarom vind ik het belangrijk om achter de schermen van het babycafé actief te kunnen zijn. En wie weet tref ik jullie binnenkort bij het babycafé!

 


Jenneken Hiddink-Eenink
(mama)
Als mama van een zoontje van zes maanden kwam ik voor het eerst in het babycafé. Ik was erg benieuwd naar de thema’s, voor mij was er zoveel nieuws te ontdekken. En dat is nog steeds zo! Het ontmoeten van andere moeders en kindjes van ongeveer dezelfde leeftijd vind ik erg Jenneken_Hiddinkgezellig. En niet alleen ik, ook mijn zoontje vindt alles wat er te zien is reuze interessant!   

Toen de werkgroep een oproep deed waarin nieuwe vrijwilligers werden gezocht heb ik me gelijk aangemeld. Ik zorg nu met name voor de communicatie, zoals bijvoorbeeld het beheer van de Facebookpagina en de website. En de thema ’s zijn voor mij nog steeds leerzaam en interessant. Behalve als vrijwilliger ben ik daarom ook vaak als mama in het babycafé. Ik hoop jou daar ook te zien!

 


Silvana de Maag
(mama)
Mijn naam is Silvana en ik ben geboren in  1990. In december 2016 is onze dochter geboren en natuurlijk ging ook ik een periode tegemoet vol onzekerheden en gebroken nachten. Het was pas toen mijn dochter 6 maanden was dat ik mij bedacht dat zij misschien behoefte had aan contact met andere baby’s. Ik ben gaan zoeken op het internet en kwam toen het babycafe / borstvoedingscafe tegen. In eerste instantie vond ik dit niets voor mij, maar eenmaal geweest ben ik er niet meer weg te slaan. Het is altijd heel erg gezellig en super leerzaam. Ook mijn dochter vindt het reuze spannend en wil dan ook maar wat graag de bieb verkennen.


Saskia ter Haar 
(moeder van 2 volwassen zonen)
Naast mijn werk als vrijwilliger bij ouderen en kwetsbare mensen, was ik op zoek naar iets anders. Mijn oog viel op een oproepje voor gastvrouwen bij het babycafé. Ik dacht, jonge mensen, baby’s en een gezellige ochtend, hoe leuk is dat!
Ik zal naast het ontmoeten van mensen ook nog het één en ander leren. En mocht ik ooit oma worden, dan komt die kennis mij misschien nog wel van pas.

 


Annemiek Bourgondiën
(moeder en kraamverzorgster)
Ik ben Annemiek Bourgondiën, getrouwd met Casper en we hebben twee prachtige jongens (geboren in 1997 en 2002). Dus al meer dan 20 jaar met trots moeder! Met mijn achtergrond als kraamverzorgster, ga ik mij zeker thuis voelen het babycafé. Door een lichamelijke beperking kan ik mij beroep helaas niet meer uitvoeren, maar op deze manier vind ik het geweldig om weer in contact te komen met jonge ouders en hun kroost en zo samen met gastsprekers ons te laten informeren en buigen over verschillende thema’s die er besproken worden.Ik heb er veel zin in, en ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten bij Kopje Kroost, het babycafé!

 


De foto’s van Femmie, Elke, Debby en Jenneken zijn gemaakt door Esther Hermanns Fotografie